Version 8.0.0 är driftsatt

Version 8.0.0 innehåller bland annat en tiny multiselect, några felrättningar och ett par brytande förändringar. HTML-koden finns nu även i designsystemet.

HTML-koden visas i designsystemet

Nu finns HTML-koden även i designsystemet. Det innebär att du kan komma åt koden även innan vi gör en driftsättning i produktionsmiljön. Tänk på att du ska gå mot rätt miljö, det vill säga att ditt systems utvecklingsmiljö går mot styleguidens utvecklingsmiljö osv.

Du kan läsa mer om driftsättningar till interna miljöer

Nytt och förändrat

Nya komponeter

  • Multiselect finns nu även som tiny.

Felrättningar

  • Multitextfält, ikonen är justerad så att den placeras rätt i alla webbläsare.
  • Inmatningsfält, paddingen är justerad så att den överensstämmer med övriga komponenters padding.
  • Utfällbara stycken är rättad så att animeringen är mer stabil och inte uppfattas som hoppig. Vi har också lagt till mer tomrum mellan fliken och innehållet.
  • Checkboxar, radbrytningen är rättad så att att texten placeras rätt vid långa alternativ.
  • Radioknappar, radbrytningen är rättad så att texten placeras rätt vid långa alternativ.

Brytande förändringar

  • Single-select, har fått en ny ikon samt att ikonen är flyttad något åt höger.
  • Bytt namn på CSS-klasserna för att skapa underordnade inmatningsfält, från checkboxgroup-child-component och radiobtngroup-child-component till input-child-component.

Något du funderar över?

Hör av dig till styleguideteamet om du vill veta mer eller undrar över något. Du når oss på styleguide@jordbruksverket.se eller genom att komma förbi oss i landskapet i NO3. Vi gillar besök!

Hämta CSS

<link rel="stylesheet" href="https://cdn.jordbruksverket.se/designsystem/8.0.0/package/dist/release/sjv-komponentbibliotek.css" integrity="sha384-va+WlU+tQrqT9REmLz0LfT4uK0MUItSg+4Zb4T/Wc43WNjBtcTTTbVpBX0kINwAA" crossorigin="anonymous">

Hämta JavaScript

<script src="https://cdn.jordbruksverket.se/designsystem/8.0.0/package/dist/release/sjv-komponentbibliotek.js" integrity="sha384-ztx/R2egEtzuCdw5ixavmJnDvffrMvFSSbefV+MxBaHP8ZDJFYSU1b7M0mWkwwIv" crossorigin="anonymous"></script>

Publicerad